تصاویر واضح است. کسی نمیتواند آن را روتوش و عنوان کند تنها در چند دانشگاه کوچک در آمریکا تظاهرات علیه صهیونیستها شکل گرفته است و موضوع جدی نیست.
این بار همه چیز تفاوت دارد. در ۲۰۰ روزی که از حمله صهیونیستها به نوار غزه گذشته به شکل نو و بدیعی در تمام قارههای جهان از آمریکا تا کره جنوبی و استرالیا و حتی در قلب اروپا علیه صهبونستها اعتراضات فراوان مردمی را دیدیم. اعتراضاتی که علنا علیه رژیم صهیونیستی و جنایات وحشیانه آنها و به حمایت از فلسطینیها برگزار میشد.
اما این بار و در این چند روز اخیر اعتراضات تفاوت پیدا کرده است. حالا دانشگاه و پردیسهای علمی و اساتید و دانشجوان بزرگترین و مهمترین دانشگاههای جهان و امریکا قلب اصلی شکل گیری این تحصنها و اعتراضات علیه صهیونیستها هستند. ابتدا چند دانشکگاه محدود در آمریکا با ایجاد چادرهایی در محیط دانشگاه و تحصن در آن به حمایت از فلسطین پرداختند و پس از مدتی این تحصن به موضوعی جدی در بسیاری از دانشگاههای این کشور در ایالتهای مختلف آمریکا و حتی دانشگاههای سایر نقاط جهان از جمله کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا شد.
از رود اردن تا دریای مدیترانه تنها فلسطین باید وجود داشته باشد. این یکی از مهمترین شعارهای دانشجویان در دانشگاههای ایالتهای مختلف در آمریکا و اروپا است. شعاری که با تحصن همراه شده است. اما پاسخی که برای این جمع علمی توسط نیروهای امنیتی در امریکا و اروپا وجود داشته چیزی جز ادعای همیشگی مدعیان حقوق بشر یعنی صحبت و بحث و منطق است.
تصاویر کاملا مشخص است. خشونت و وحشی گری تنها سلاح نیروهای امنیتی آمریکاییها برای مقابله با تحصن و شعارهایی بر علیه صهیونیستها بود. شعارهایی که تنها بخش منفی آن برای آمریکاییها توهین به صهیونیستها است و بر خلاف برخی از اعتراضها توهینهای مذهبی و توهین به شخصیتها در آن نیست، اما جواب آمریکایهای مدعی آزادی بیان به دانشجویان چیزی است که در تصاویر و فیلمها مشهود است. مقابله، درگیری و ضرب و شتم و در انتها دستگیری اساتید و دانشجویان. تنها به یک دلیل، نباید بر علیه صهیونیستها اعتراضی صورت گیرد.
اعتراضات دانشجویی، اما علیه جنگ اسرائیل در غزه در سراسر آمریکا ادامه دارد و در جریان دخالت پلیس، طبق برخی آمار تاکنون حداقل ۵۵۰ نفر نیز بازداشت شدهاند.
براساس آمار ارائه شده توسط ان. بی. سی، دانشجویان حداقل ۴۰ دانشگاه و کالج آمریکایی و کانادایی برای همبستگی با غزه چادر تحصن برپا کردهاند و این تحصنها با وجود هشدار و دخالت پلیس همچنان ادامه دارد.
دانشجویان از دانشگاهها میخواهند تا روابط خود را با شرکتهایی که به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه کمک میکنند، قطع کنند.
اسکای نیوز اعلام کرده برخی از دانشگاهها از پلیس خواستهاند تا اعتراضات را پایان دهد که این مساله، به درگیری و دستگیری دانشجویان منجر شده است.
دانشگاه کالیفرنیای جنوبی مراسم اصلی فارغ التحصیلی دانشجویان را که برای ۱۰ مه است، لغو کرد پس از آنکه ۹۳ نفر در پردیس لس آنجلس روز جمعه دستگیر شدند. در کالج امرسون بوستون نیز ۱۰۸ نفر دستگیر شدند.
یکی از دانشجویان گفت: «همه جا پلیس حضور دارد. در پردیس دانشگاه اموری آتلانتا، ۲۸ نفر بازداشت شدند و شاخه محلی گروه فعال «صدای یهودی برای صلح» گفت که پلیس از گاز اشک آور و شوکر علیه معترضان استفاده کرد.
در دانشگاه ایندیانا در بلومینگتون پلیس با سپر و باتوم به صفوف معترضان هجوم برد و ۳۳ نفر را دستگیر کرد.
در «سیتی کالج» نیویورک، افسران پلیس از اعتراضات عقب نشینی کردند و صدها دانشجو که در محوطه چمن پردیس «هارلم» جمع شده بودند، به اعتراضات خود ادامه دادند.
در دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا در هومبولت، دانشجویان از روز دوشنبه در ساختمان پردیس هستند و کارکنان در تلاش برای مذاکره هستند.
تعداد زیاد دیگری از دانشگاههای آمریکا همچنان در حال پیوستن به خیزش عظیم دانشجویان این کشور علیه جنایات اسرائیل هستند، طبق گزارشهای منتشره رسانههای مختلف تا صبح جمعه محوطه دانشگاه نورث وسترن در ایوانستون ایلینوی و همچنین دانشگاه جورج واشنگتن شاهد اردو زدن دانشجویان معترض بوده است.
دانشجویان جورج واشنگتن با انتشار تصاویر اردو زدن خود در محوطه این دانشگاه در شبکههای مجازی اعلام کردند که قصد ندارند به این زودی چادرهای حمایت از فلسطین را جمع کنند.
همزمان با ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از مردم غزه، «کریس کار»، دادستان کل جورجیا در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از سرکوب دانشجویان معترض توسط نیروهای پلیس حمایت کرده است.
اما این اعتراضات به اروپا هم رسید و سطح اعتراضات به حدی است که رسانههای مشهور نیز نمیتوانند به سادگی از آن بگذرند.
خبرگزاری رویترز درباره اعتراضات دانشجویان فرانسوی بر علیه جنایات صهیونیستها نوشت: دانشجویان فرانسوی در حالی که شعار حمایت از فلسطینیها را سر داده بودند، پرچمهای فلسطین را در پنجرهها و ورودی ساختمان این دانشگاه به نمایش گذاشتند.
تعدادی از دانشجویان چفیههایی به رنگ سیاه و سفید که به نماد ابراز همبستگی با غزه تبدیل شده است، بر سر داشتند.
رویترز به نقل از یک دانشجوی ۲۲ ساله در مقطع کارشناسی ارشد مطالعات حقوق بشر و انسانی دانشگاه سیانس پو نوشت: وقتی که ما اتفاقاتی را که در آمریکا و اکنون در استرالیا رخ میدهند، مشاهده میکنیم واقعا امیدواریم که این اتفاقات در فرانسه نیز رخ دهند. جهان آکادمیک باید نقش خود را در این زمینه ایفا کند.
دانشجویان فرانسوی از دانشگاه علوم سیاسی پاریس خواستند جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کنند.
یک دانشجوی ۲۰ ساله دیگر نیز که در مقطع کارشناسی رشته مدیریت دولتی در این دانشگاه تحصیل میکند، گفت: بسیار خرسند هستیم که دانشجویان در دانشگاههای بیشتری بسیج میشوند.
این معترض فرانسوی گفت امیدواریم این اعتراضات به همه دانشگاهها و خارج از آن گسترش یابد… ما تا وقتی که نسلکشی غزه پایان نیافته تسلیم نمیشویم.
رویترز نوشت دانشگاه سیانس پو به درخواست این رسانه برای اظهارنظر پاسخی نداده است.
برخی از رسانههای فرانسوی گزارش دادند: چهارشنبه شب، پلیس فرانسه گروهی از دانشجویان را که مقابل این دانشگاه را مسدود کرده بودند، متفرق کرد. سیاستمداران چپگرا، این اقدام دانشجویان را محکوم کردند.
این اعترضات هنوز ادامه دارد و هر روز نیز به تعداد دانشجویان و اساتیدی که تحصن در دانشگاهها و شعار دادن علیه صهیونیستها را موضوعی مهم و انسانی میدانند افزوده میشود و به همان شکل خشونت پلیس و نیروهای امنیتی بیشتر میشود. اما فکر کنید که اگر اعتراضی در دانشگاههای ایران شکل میگرفت. امپراطوری رسانهای دشمن به چه شکل آن را پوشش میداد.
حالا، اما قضیه مربوط به آمریکا و بر علیه صهیونییستها است. عملکرد رسانههای مدعی حقوق بشر را با اتفاقی مشابه در ایران مشادهده کنید و همین برای فهمیدن همه آن چیزی که رسانههای غربی سعی در وارونه نشان دادن آن هستند کافی است.