۱۹:۵۱ – ۱۴ آبان ۱۴۰۳
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در بیستمین همایش سرآمدان صنعت احداث و انرژی ضمن قدردانی ویژه از تشکل های صنفی با تاکید بر اینکه بیست سال است که تشکلهای صنفی مهندسی ساختمان شروع به کار کرده است گفت: این تشکل ها در کنار فعالیتهایی که داشته اند همواره به جهت هم افزایی و رفع موانع موجود به رغم وجود مشکلات با دولت ها همراه بوده اند.
عضو کابینه دولت چهاردهم با تاکید بر اینکه این بیست سال برشی از رخدادهای سرزمین ما است گفت: وقتی به بیست سال قبل از شرایط کنونی نگاه می کنیم، میبینیم که قابل مقایسه با این دوران نیست اینکه همچنان در بیست سال تاب آورده ایم. همچنان کارهای که به شما سپرده شده است انجام داده و راه را ادامه داده اید و سرافرازی کشور از همه چیز برای شما مهم تر بوده قابل تقدیر است؛ دست همگی شما را می بوسم و از شما قدردانی می کنم.
وزیر راه وشهرسازی با اشاره اینکه بیست و سه سال است که در وزارت راه و شهرسازی مشغول به کار هستم گفت: متوجه هستم که تشکل های صنفی و مهندسی چه ناملایماتی را در این سال ها متحمل شده ايد.
او بیان کرد:مدتی است که در حوزه راه فعالیت دارم و با فعالیت شما پیمانکاران در عرصه راه وبرنامه ریزی و سایر حوزه ها از نزدیک آشنا شده ام ،شاهد هستم که از جان، مال و دانش تخصصی خود برای اعتلای کشور صرف کرده اید و هم وغم شما سرافرازی و اعتلای ایران است.
وی تصریح کرد: یقین دارم اگر قرار است کشور در بحرانی ترین وضعیتی که با آن روبرو هستیم با منویات رئیس جمهور به پیش رود جز با تعامل دولت، و حرف شنویی دولت از شما بخش خصوصی اتفاق ویژه ای نخواهد افتاد.
وی با تاکید بر اینکه منابع دولت محدود است گفت: بسیار امیدوارم با تمام مشکلاتی که کشور دارد دست به دست هم رو به جلو حرکت کنیم وبتوانیم قدم های را برداریم که نه تنها برای جوانان امید ایجاد کنیم بلکه در بخش بینالمللی نیز این پیام را بدهیم که جز صلح ،امنیت و پیشرفت چیزی را نمیخواهیم.
وی اظهار کرد: این مناسبت فرصتی است تا از تلاشهای بیوقفه و مستمر شما بزرگواران در ارتقای جایگاه مهندسی و خدمات فنی کشور تقدیر کنیم و به یاد بیاوریم که این همبستگی میان تشکلهای تخصصی چقدر میتواند در توسعه و پیشرفت ملی مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی و صنفی کشور، با حمایت و همکاری گسترده خود با وزارت راه و شهرسازی همواره بهعنوان یکی از مؤثرترین ارکان فنی کشور مطرح بوده است گفت: در طول این بیست سال، شاهد دستاوردهای چشمگیری از سوی تشکلهای عضو این شورا بودهایم که هر یک از این تشکلها در جایگاه خود نقشی انکارناپذیر در بهبود کیفیت زیرساختهای کشور و توسعه متوازن شهرها ایفا کردهاند.
صادق تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی به نقش تشکلهای صنفی و فنی به عنوان شرکای استراتژیک خود واقف است و از تلاشهای تخصصی و فنی آنها قدردانی میکند.
وی بیان کرد:این وزارتخانه به صورت مستقیم و غیرمستقیم با تشکلهایی از جمله سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران، جامعه مهندسان مشاور، کانون سراسری پیمانکاران عمرانی ایران، انجمن شرکتهای راهسازی ایران، انجمن انبوهسازان مسکن، انجمن مدیران فنی و اجرایی، جامعه مهندسان مشاور معمار و شهرساز، انجمن شرکتهای مهندسی و ساخت و انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران و سایر انجمنهایی که ضیق وقت اجازه اشاره به عنوان آنها را نمیدهد، همکاری داشته و دارد.
وی با بیان اینکه نقش ویژهای که این تشکلها به عنوان مرجعی مستقل در تضمین کیفیت و صحت پروژهها ایفا کردهاند، بر هیچکس پوشیده نیست گفت: تشکلهای مهندسی، صنفی و حرفهای کشور همواره در راستای ارتقای استانداردهای ساختوساز و افزایش کیفیت پروژهها گامهای مهمی برداشتهاند. این نهادها با رویکرد صنفی خود، حمایت از حقوق مهندسان و متخصصان و ارتقای سطح دانش مهندسی در کشور را به عنوان اولویتهای خود در نظر گرفته و در این مسیر همواره همراه و یاور وزارت راه و شهرسازی بودهاند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: تشکلهای مهندسی و صنفی، در شبکهای گسترده در تمام استانهای کشور حضور دارند و نقش کلیدی در ارتقای استانداردهای ساختوساز و بهبود زیرساختهای شهری ایفا میکنند. نقش آنها در مدیریت پروژههای بزرگ، ایجاد زیرساختهای شهری و همچنین تضمین امنیت ساختمانها، به ویژه در برابر بحرانها و حوادث طبیعی مانند زلزله، بسیار ارزشمند است.
او بیان کرد: بر کسی پوشیده نیست که تشکلها با بهرهمندی از جمعی از نخبگان و مهندسان مجرب، در کاهش هزینهها و بهبود بهرهوری پروژهها نقشی تعیینکننده داشتهاند. فعالیتهای این نهادها در ارتقای دانش معماری و گسترش مفاهیم معماری پایدار و سازگار با محیط زیست، به توسعه و زیباسازی شهرهای کشور کمک شایانی کرده است.
صادق تاکید کرد : همکاری گسترده این تشکلها در بخشهای گوناگون، از جمله طراحی و نظارت بر پروژههای عمرانی، برنامهریزی شهری و توسعه مسکن، حملونقل و شبکههای جادهای و ریلی و همچنین توسعه فرودگاهها و بنادر، نقشی حیاتی در پیشبرد اهداف این وزارتخانه داشته است.
وی با بیان اینکه توسعه شبکه حملونقل کشور یکی از اولویتهای مهم وزارت راه و شهرسازی است که همکاری فعالانه تشکلهای صنفی و فنی در این راستا ضرورت دارد گف: ما در تلاشیم تا با بهرهگیری از فناوریهای نوین و بهینهسازی فرآیندها، شبکهای کارآمدتر و پایدارتر ایجاد کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه موضوع تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه، بهویژه اقشار کمدرآمد و جوانان، یکی دیگر از اولویتهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی است توضیح داد: با توجه به تقاضای رو به افزایش مسکن، نیازمند بهرهگیری از تجربیات و توانمندیهای تشکلهای مهندسی و صنفی هستیم.
او بیان کرد: مشارکت تشکلها در پروژههای مسکن اجتماعی، طراحی واحدهای مسکونی مقرونبهصرفه و استفاده از مصالح استاندارد و پایدار، میتواند به تحقق اهداف ما در زمینه ساخت مسکن باکیفیت و مناسب کمک بسیاری کند.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای بزرگ و مستمر، حفظ و نگهداری از زیرساختهای ملی است گفت: پروژههای بزرگی که در دهههای گذشته با سرمایهگذاری عظیم و تلاش متخصصان کشور ساخته شدهاند، امروز نیازمند مراقبت و نگهداری اصولی هستند تا از فرسایش آنها جلوگیری شود و بهرهبرداری از آنها بهینه شود.
او بیان کرد:تشکلهای صنفی و مهندسی، با تخصص و دانش خود، نقشی اساسی در این حوزه ایفا میکنند و انتظار داریم که همچنان به وزارت راه و شهرسازی در این مسیر کمک کنند.
وی ادامه داد:در کنار توسعه زیرساختهای جدید، موضوع آموزش نیروی انسانی ماهر و متخصص نیز از اهمیتی ویژه برخوردار است. حضور نسل جوان و مستعد در حوزههای مهندسی، فنی و حرفهای، نیازمند برنامهریزی و آموزش مستمر است.
او بیان کرد: در همین راستا، ما به همکاری با تشکلها نیاز داریم تا با انتقال تجربیات و ارائه دورههای آموزشی، دانش و مهارتهای لازم را به نسل جوان منتقل کنیم. این آموزشها میتواند بستر را برای نوآوری و بهبود مستمر در کیفیت پروژهها و زیرساختهای کشور فراهم آورد.