اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جماعات کشور، حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا عادل سخنگوی سازمان و حمید مجیدیمهر رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در هتل بزرگ ارم برگزار شد.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان اولین سخنران به تشریح نمایشگاه دستاوردهای وقف پرداخت و گفت: در این نمایشگاه شاهد غرفههایی از تجهیزات پزشکی، تولیدات دامی، محصولات کشاورزی، آبزیپروری و دیجیتال بودیم. به طور میانگین روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاوردهای وقف بازدید کردند، که ۷۰ درصد آنها جزو بازدیدکنندگان تخصصی بودند.
حجتالاسلام عادل ادامه داد: از کارهای عمیق فرهنگی و قرآنی گرفته تا کارهای تخصصی اقتصادی در نمایشگاه دستاوردهای وقف شاهد بودیم. اگر حضرت آقا موضوع اقتصاد دریاپایه، معادن و مشکلات معیشتی مردم را مطرح میکنند، خروجی آن را در غرفههای نمایشگاه میدیدیم. حمایت از نخبگان و شرکتهای دانش بنیان، الگوسازی مدلهای جدید اقتصادی و تولید جزو خروجی دستاوردهای وقف است.
وی با بیان اینکه گاهی از ما سوال میشود که چرا در فضای رسانه بابت موضوع پیش آمده پاسخ نمیدهید، گفت:، اما حجتالاسلام خاموشی میگفت که لازم نیست چنین مباحثی را به فضای رسانه بکشانید. با عملتان به سوالات پیش آمده پاسخ دهید.
حسن اسدی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با بیان اینکه من از شاگردان تنبل حاج آقا خاموشی هستم و سالهاست که در خدمت ایشان شاگردی میکنم، افزود: در نمایشگاه دستاوردهای وقف شاهد حمایت از جوانان هستیم. اگر کسی دست جوانان را نگیرد، فرصتها را از بین میرود. اقتدار ملی ما در گرو تولید خوب است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه سازمان اوقاف خود را مخاطب فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی میداند و این مسیر را بر اساس تنظیم گری ایشان طی میکند، گفت: جریان پرتابگر در ایران اسلامی دیگر دم دستی شده است. سازمان وقف خود را مخاطبِ جبهه پیشران انقلاب اسلامی میداند. آنچه امروز شاهد دستاوردهای وقف هستیم حفظ العین، افزایش منافع و اجرای نیات است. در حوزه دریافت اسناد تک برگ پیشرفت خوبی داشته ایم و امسال ۸۰ درصد دعاوی کاهش مییابد.
وی اظهار کرد: نکته دیگر بحث حفظ العین است که چگونه به موقوفه رسیدگی میکنیم. اصولا موقوفات مبنای بیابان زیاد داریم. امروز در نمایشگاه غرفهای کاکتوس آورده بود که علوفه تولید میکرد و همین باعث شد در اقلیم گرم جنوب فارس و خوزستان به فکر رسیدگی به این وضعیت افتادیم. از طرفی، سوسک خرطوم دار در درختان خرما محصولات را تحت تاثیر قرار میدهد، که اگر به جان محصول بیفتد محصول را چند ده هزارتن کم میکند. به فکر افتادیم که آیا با پرتو میتوانیم سوسکها را از بین ببریم که دیدیم امکان پذیر شد.
حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: دانش برای بهینه سازی تولید مد نظر است. در کرمان مزارع پسته دچار سرمازدگی میشد. ارتفاع کف زمین از ۱۰ متر به بالا ۴ درجه تفاوت دارد. دانش بنیانها موتورهایی درست کرده اند که هوا را از بالا به پایین شلیک میکند. ما در وقف درگیر با این مسائل هستیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: آب سرمایه کشور است باید بهره وری آب در مزرعه را تعریف کنیم. به اعتقاد ما اگر در کنار هرچاه آب، دستور دهید استخر بزنند و ماهی پرورش دهند که در غنی سازی خاک نیز موثر است. ماهی تا عمق ۳۰ سانتی متر خاک را غنی میکند. این مثالها گفته شد تا به زنجیره اشاره کنم. زمینی در شهریار داریم که طی ۴۲ سال اجاره اندکی واریز میکرد، امسال ۴۲ میلیارد تومان درآمد داشته است. این مزرعه بالای ۱۰۰ میلیارد طرفیت تولید دارد.
وی افزود: در حوزه دریا رهبر معظم انقلاب اسلامی اقتصاد دریا پایه را به کرات مطرح میکنند. شرکتی یافتم که پرورش ماهی در قفس داشت. با این شرکت رایزنی کردیم تصمیم گرفتم از تولید قفس تا پرورش ماهی ورود کنیم. این کار به مرور توسعه پیدا کرد. البته مشکلات قانونی دارد مثلا قایق ما را به رسمیت نمیشناسند نیاز به اصلاح قانون وجود دارد. در دریای خلیج فارس میتوانیم بالغ بر سه میلیون تن ماهی پرورش دهیم. اگر در دریا به یک میلیون تن تولید برسیم برون رفت جدی پروتین را خواهیم داشت.
رئیس سازمان اوقاف عنوان کرد: سراغ تجهیزات پزشکی رفتیم. کارخانه دانش سلامت کوثر ۸ ماهه راهاندازی شد. ۱۸۳۰ مجوز پزشکی داریم و این کارخانه صددرصد موقوفه است. هدف در تجهیزات پزشکی بومی سازی است.