محمد مهدی کوثری، کارشناس رسانه در پاسخ به این سوال که نقش رسانه تا چه اندازه میتواند در تربیت بچهها تأثیرگذار باشد؟ گفت: در حال حاضر، رسانه مثل هوا در زندگی همه ما جاری است. زیرا ما؛ از همه اقشار و سنین و با افکار و عقاید مختلف با رسانه درگیر هستیم و با این مقوله و ابزار ارتباطی کار میکنیم و از مزایای آن بهره مند میشویم. به همین دلیل، طبیعتاً اگر بتوانیم این فضا را به سمت بهرهوری و استفاده بیشتر پیش ببریم و از مزایای آن در زمینههای مختلف آموزش، توانمندیهای فردی و… بیشتر استفاده کنیم کمک کننده است؛ بنابراین هر قدر به این سمت برویم و پیشرفت کنیم بدنبال آن، میتوانیم از ابزار رسانه نیز، بهتر بهرهمند شویم.
این کارشناس رسانه با اشاره به فراگیری رسانه در زندگی افراد بعد از شیوع ویروس کرونا در سالهای گذشته تصریح کرد: رسانه به ویژه فضای مجازی بعد از شیوع بیماری کرونا در میان گروههای مختلف سنی بسیار فراگیر شد و به همین دلیل، هرقدر بتوانیم منابع و آوردههای رسانهای بهتری را برای همه اقشار جامعه فراهم کنیم و در اختیار آنها قرار دهیم مفیدتر است و الان هم، میبینیم که به لطف خدا، تولیدات رسانهای ما بیشتر شده اند؛ هم در سازمان صدا و سیما و هم در خارج از آن؛ به طوری که در فضای مجازی شاهد تولید بعضی از برنامههای خوبی هستیم.
کوثری با اشاره به نقش والدین برای هدایت فرزندان در استفاده از ابزار رسانه ادامه داد: هنر والدین این است که در وهله اول، بتوانند فضای خانواده را به سمت و سویی پیش ببرند تا فرزندان و افراد خانواده بتوانند آورده و بهرهوری بهتری از رسانه داشته باشند و در مرحله بعدی، همه افراد خانواده هم بتوانند از این طریق رشد کنند و خانواده بتواند به سمت متعالی شدن و بهرهوری بیشتر از این ابزار پیش برود.
این کارشناس رسانه افزود: با توجه به اینکه بخش عمدهای از فضای زندگی افراد را رسانه تشکیل میدهد حتی میتوان خانواده را از طریق رسانه جهت داد که این موضوع میتواند از فرزندان شکل بگیرد چراکه رسانه میتواند این اختیار را به پدر و مادر دهد تا مطالبی که آموزش آنها و دسترسی به این مطالب سخت و دشوار است را راحتتر در اختیار داشته باشند و باید توجه کرد که در بحث رسانه برای کودکان میتوان از فضاسازی استفاده کرد.