۱۲:۴۷ – ۲۵ آبان ۱۴۰۳
هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۶.۴۰ درصد افزایش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۴۶ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با افزایش ۵.۳۸ درصدی در پله ۶۹۱ هزار و ۷۸۹ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۲.۷۴ درصدی در ارتفاع ۲۱ هزار و ۳۴۳ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۲۷ هزار و ۸۹ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۲ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان، دوشنبه ۷ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان، سهشنبه ۶ هزار و ۸۶۳ میلیارد تومان و چهارشنبه ۵ هزار و ۶۶۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سهام تزریق شد
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۴۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۳۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سرمایه تزریق شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: در این هفته کاری، صنعت فنی مهندسی با افزایش ۱۴.۶۲ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت استخراج خودرو هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. همچنین صنعت منسوجات با افت ۴.۸۸ درصدی در بین صنایع بیشترین کاهش را تجربه کرد.
ایجاد بازار توافقی ارز پتانسیل رشد بازار را فراهم میکند
هفته کاری که بر اساس اعداد و ارقام نشان داده روند بازار مطلوب بود؛ در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از معاملات پر حجم چهارشنبه قبل نوید بازار خوبی میرفت، اما بازار این هفته بهتر از انتظارات شد؛ خودرو لیدری بازار را بردوش کشید و با جا گذاشتن نوسان گیران پیشتازی کرد. علت حجمهای بالا در سهمها عدم باور به ادامه روند رشد است ماههای اخیر بعد از هر ریزشی شاهد نوسان رو به بالایی برای جبران بخشی از آن بودیم، اما این بار افزایش حجمها در کنار تقاضای خوب امیدوارکننده بود.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: کاهش نرخ بهره، ایجاد بازار توافقی دلار، بحث عرضه خودرو در بورس کالا در کنار افت شدید قیمت سهام، پتانسیلهای بزرگی برای رشد بازار ایجاد میکند.
نرخ سود گواهی سپرده امسال به ۲۵ درصد کاهش پیدا میکند
یکی از مواردی که این هفته به بازار سرمایه علامت خوبی داد صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نرخ گواهی سپرده بود در این راستا فرزین در رسانه ملی مطرح کرد: گواهی سپرده خاص را امسال با نرخ حدود ۲۵ درصد در بانکها طراحی میکنیم تا بنگاهها و طرحهای خاص از آن استفاده کنند.
در همین راستا مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کاهش نرخ سود گواهی سپرده امسال به ۲۵ درصد در صورت تحقق میتواند نوید رشد بازار در آینده را دهد تصمیمی که اگر عملی شود قطعا برای بازار سرمایه و حرکت نقدینگی به این بازار مهم خواهد بود.
امید به بازار سرمایه بازگشته است
اما از دیگر اخبار حوالی بازار سرمایه باید به اظهارات وزیر اقتصاد اشاره کرد؛ عبدالناصر همتی در خصوص بازار سرمایه در استان تبریز گفت: بازار سرمایه در شرایط خوبی قرار دارد و امید به این بازار بازگشته است. ما هم تلاش میکنیم دولت بهطور مستقیم در بازار دخالت نکند. هدف ما این است که اقداماتی انجام دهیم تا بازار سرمایه پایدارتر شود و عمق بیشتری پیدا کند.
او افزود: یکی از کارهای مهمی که در دست اقدام داریم، برگزاری مجدد کمیته «کاف» است که در قوانین گذشته داشتیم را برگزار کردیم. این کمیته جلسه مشترک بین وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه است. امیدواریم بتوانیم از این طریق، انتشار اوراق و نرخ آنها را ساماندهی کنیم تا بازار سرمایه از این ناحیه آسیب نبیند. بانک مرکزی تلاش میکند نرخ سود مؤثر در بازار کاهش پیدا کند. باید کاری انجام شود که سود بدون ریسک خیلی بالا نباشد که منجر به کاهش جذابیت بازار سهام شود.
حالا باید منتظر ماند و دید فردا شنبه ۲۶ آبان در شروع هفته کاری نماگرهای بازار سرمایه به کدام سمت حرکت خواهند کرد؟ بازار سرمایه که حالا سهامداران انتظار حمایت بیشتری از آن را دارند.