محمدصادق معتمدیان استاندار تهران گفت: انواع مهاجرت‌ها را در استان تهران شاهد هستیم، مهاجرت اتباع خارجی، مهاجرت از سایر استان‌ها و حتی از سایر شهرستان‌ها باعث شده که توسعه نامتوازن جمعیتی در استان وجود داشته باشد.

استاندار تهران گفت: از این نظر اهمیت ویژه‌ای دارد، استان تهران در یک دهه اخیر رشد قابل توجهی از نظر اقتصادی داشته است، اما نوع رشد در تهران با دیگر استان‌ها متفاوت است رشد در این استان از نظر بهره‌وری است و رشد در حوزه سرمایه‌گذاری نیست و از این لحاظ نسبت به میانگین کشوری رشد کمتری دارد. تا سال ۱۳۷۵ پیک جمعیتی برای تهران ۴.۵ میلیون نفر بوده، اما اکنون چهار برابر شده است و بخاطر فشار و تراکم جمعیتی بیش از ظرفیت زیست محیطی در تهران مردم سکونت دارند.

وی ادامه داد: استان تهران یکی از استان‌های ۳۱گانه کشور با ماموریت‌ای مشخص است. ۲۳ دستگاه اجرایی استانی در استان تهران وجود دارد که با شهرستان‌ها به بیش از ۵۰۰ دستگاه می‌رسد، البته هرکدام وظایف و خدمات مشخصی دارند، حضور وزارتخانه در پایتخت نیز به عنوان وظایف ستادی عمل می‌کنند ۲۰۴ دستگاه ملی در تهران با وظایف مشخص نیز در تهران مستقر است.

معتمدیان ادامه داد: ۱۶ شهرستان در استان تهران وجود دارد. اگر مراجعه مردم به دستگاه‌های استانی است، ما تلاش می‌کنیم مرزبندی را مشخص کرده که مردم در استان تهران سردرگم نشوند، زیرا معتقدیم خدمات خود را باید از طریق دستگاه‌های استانی دنبال کنند.

وی درباره مهمترین مسایل موجود در دستور کار استانداری تهران نیز افزود: زمانی که در جلسه هیات دولت برای رای اعتماد رفتم چند تکلیف و اولویت مطرح کردم، بحث تمرکز در حوزه اداری و اقتصادی استان تهران به عنوان یکی از این اولویت‌ها است و با توجه به اینکه علاوه بر دستگاه‌های اجرایی، ستاد‌های ملی هم در تهران مستقر هستند و روزانه ۲ میلیون نفر به دلیل تمرکز اقتصادی و اداری در این استان، به تهران تردد می‌کنند همین موضوع باعث شده که معادل کل جمعیت کشور، تردد به استان تهران داشته باشند که روزانه تردد سیار داریم و تردد به استان و شهر تهران متفاوت است.

آلودگی هوا، ترافیک و مساله آب موضوعات مهم در تهران

استاندار تهران همچنین درباره برخی مسایل و مشکلات در این استان گفت: جمعیت اتباع بیگانه جمعیت قابل توجهی در تهران زندگی می‌کنند. یک چهارم جمعیت کشور در استان تهران ساکن هستند. از این رو تمرکززدایی از اولویت‌ها و برنامه‌های دولت است بناست موضوع تمرکززدایی تدوین شود اگر دولت تصویب کند، به عنوان اولویت ابلاغی در نظر گرفته می‌شود. کارگروه‌های را داریم که برنامه‌ها به تصویب دولت رسیده براساس ریل‌گذاری این سیاست را دنبال کنیم، آلودگی هوا، ترافیک و موضوع آب به عنوان چالش جدی در تهران است البته مساله اتباع بیگانه هم در اولویت فعالیت‌های ما قرار دارد.

باید موانع عدم اجرای قانون هوای پاک در تهران بررسی شود

معتمدیان درباره آلودگی هوای تهران و راهکار‌های موجود گفت: برای کنترل آلودگی هوا قانون هوای پاک را داریم که مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ کردند و ۱۷۶ برنامه تکلیفی برای ۲۱ دستگاه ملی ابلاغ شده است. اولین اولویت ما اجرای قانون هوای پاک با برگزاری جلسات مستمر است.

وی ادامه داد: هماهنگی و نظارت و پیشرفت کار را رصد خواهیم کرد، زیرا مطالبه جدی مردم بوده و سلامت مردم در اولویت دولت چهاردهم قرار دارد. با توجه به اینکه تکالیف مشخص است، اما برخی از این تکالیف اجرا نشده است، باید دید اگر موانعی دارد باید رفع شود، البته ابهام و عدم شفافیت در تامین منابع مالی است که امیدواریم با همکاری دولت و مجلس این موضوع محقق شود.

پیشنهاد مطالعه:  نگرانی‌های مداوم؛ قاتل خاموش روان و جسم | مجله همه هیچ

وی تصریح کرد: اولین قدم آسیب‌شناسی موضوع است که چه عواملی مانع این کار شده است که تکالیف ۱۷۶گانه‌ای که دستگاه‌هایی دارد باید دید کدام انجام شده و کدام انجام نشده است. اگر به عنوان ترک فعل، کوتاهی شده باید براساس قانون اعمال شود و مدیران ناکارآمد نیز با آنها برخورد شود. در این زمینه قانونگذار ۲۶ دستگاه ملی و ۱۷۶ تکلیف را مشخص کرده اگر تکالیف به درستی انجام می‌گرفت این مشکلات امروز وجود نداشت و امیدواریم دولت و مجلس تمرکز بیشتری بر این موضوع داشته باشند تا این مشکل به صورت جدی حل شود.

وی درباره بحث مهم ترافیک نیز گفت: کار تحقیقاتی و پژوهشی از سوی مراکز تحقیقاتی در این زمینه در حال انجام است و باید با مدیریت حمل و نقل، تامین زیرساخت‌ها حمل و نقل عمومی گسترش یابد. افزایش خطوط جدید مترو و توسعه قطار شهری تهران حومه و شهرستان‌ها باید انجام شود البته شهرداری تهران اقدامات مطلوبی در این زمینه انجام داده است که نیاز به توجه ملی و عزم دولت و مجلس دارد که این موضوع هم مدیریت شود.

۴۲ درصد مصارف آب تهران در بخش شرب است

استاندار تهران درباره چالش آب در پایتخت گفت: امروز با مدیران صنعت آب، آب منظقه‌ای و آب و فاضلاب جلسه چند ساعته برگزار شد که برای تامین آب شرب با توجه به تاکید دولت قدم‌هایی برداریم، زیرا یکی از نیاز‌های حیاتی مردم آب شرب بهداشتی است.

وی ادامه داد: تفاوت در منابع و مصارف آب در تهران با دیگر استان‌ها متفاوت است، همه استان‌های کشور هفت درصد کل مصارف در آب شرب است، اما در تهران ۴۲ درصد است. در استان تهران ۴۸ درصد مصرف به بخش کشاورزی تعلق دارد. سرانه آب تجدیدپذیر در جهان ۴۹۰۰ مترمکعب است، اما در تهران ۱۷۵ مترمکعب است.

به گفته وی، بارگذاری جمعیتی که توسعه نامتوازن در تهران را به وجود آورده است این فشار‌ها را در این استان ایجاد کرده است. سه سال شرایط خشکسالی داشته‌ایم و امسال بارندگی پایین‌تر از میانگین سال‌های گذشته است به همین منظور سال چهارم خشکسالی در این استان را خواهیم داشت. در تهران تاکنون ۲۲ میلمتر بارندگی داشتیم و وضعیت بارش پایین‌تر از نرمال است و ۱۲ میلیمتر نسبت به سال گذشته کمتر بارندگی رخ داده است.

وی ادامه داد: به همین منظور تامین آب شرب از ۲ طریق آب سطحی ذخیره‌سازی پشت سد‌های این استان انجام می‌شود و با توجه به اینکه بارش کم بوده و وضعیت پرشدگی سد‌های ما خوب نیست، بخشی از سفره‌های زیرزمینی در سنوات گذشته برداشت بی‌رویه از آنها افزایش داشته و به همین دلیل شاهد وضعیت ویژه‌ای هستیم که باید مدیریت شود.

استاندار تهران گفت: انتقال آب از شرق تهران با ظرفیت تامین آب ۱۶۵ میلیون مترمکعب برای شرق تهران در حال انجام است و در یک بازه زمانی مشخص این طرح با ۲۸ کیلومتر طول اجرایی می‌شود، همچنین در غرب تهران ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب به با استفاده از ظرفیت‌های تعیین شده انتقال داده خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه:  طرح برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی از امروز آغاز شد | مجله همه هیچ

وی معتقد است: سه چالش اصلی باید تا پایان سال در دولت اجرایی شود که یکی از این چالش‌ها موضوع آب است و برنامه‌های جامع و کامل را اعلام می‌کنیم تا با همراهی دولت و مشارکت مردم در راستای مدیریت منابع و صرفه‌جویی به عنوان یک موضوع دارای اولویت این مشکل نیز حل شود.

اجرای طرح تشدید با اتباع غیرمجاز در تهران تا ۲ هفته آینده

استاندار تهران درباره حضور اتباع خارجی غیرمجاز در این استان نیز گفت: یکی از اولویت‌های وزارت کشور که به طور جدی ورود کرده است موضوع ساماندهی اتباع غیرمجاز است و سیاست‌های خوبی از سوی وزیر کشور در این زمینه اجرایی شده است، اما ما هم تکالیفی در سطح استان داریم. در چند سال اخیر با توجه به تحولات در کشور افغانستان میزان مهاجرت‌ها به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و برخی از طریق قانونی انجام شده و ایران جمعیت قابل توجهی از مهاجران را دارد و جز دو سه کشور اول در دنیا هستیم.

وی ادامه داد: کشور ما میزبان اتباع خارجی است و پذیرای مهاجران در شرایط سخت است و در ۴۵ سال گذشته در ادوار مختلف این موضوع را ثابت کردیم. اما نکته مهم ورود افراد غیرمجاز است که باید شناسایی شوند و افرادی که از کشور خود در استان‌های مختلف ساکن شده‌اند در شرایط اضطرار بوده و آنها را درک می‌کنیم، اما باید در چارچوب قوانین ایران عمل کنند.

وی تصریح کرد: باید این افراد ساماندهی شوند به همین منظور طرح انتقال این افراد به کشور آنان آغاز شده است و تاکنون ۸۵۰ هزار نفر به کشور خودشان بازگردانده شدند و به گفته فرمانده فراجا تا پایان سال قرار است به ۲ میلیون نفر برسد. در تهران نیز طرح تشدید انتقال اتباع غیرمجاز با جدید دنبال می‌شود و همه فرمانداری‌ها و نیروی انتظامی با محوریت وزارت کشور و مرکز اتباع وزارت کشور آن را دنبال می‌کنیم.

معتمدیان افزود: ساماندهی اتباع مجاز نیز در دستور کار است به همین مظور تدوین اطلس اشتغال و اسکان برای ساماندهی اتباع مجاز در دستور کار قرار دارد و باید براساس نقشه‌ای که ما تدوین کردیم آن را انجام دهیم تا نظارت بیشتری روی این افراد داشته باشیم. در طرح ساماندهی با جدیت دنبال می‌شود تا نظمی در سطح استان داشته باشیم.

یک روز خاص برای توسعه تولید خواهیم داشت

معتمدیان درباره وضعیت واحد‌های صنعتی در استان تهران نیز گفت: یکی از مشکلات در این استان بارگذاری‌هایی است که موجب شده توسعه در بخش صنعت و کشاوری نداشته باشیم که یکی مربوط بهاجرای قانون شعاع ۱۲۰ کیلیومتری که اجازه به توسعه این فعالیت‌های اقتصادی نمی‌دهد، اما امروز با متمرکز شدن این موضوع ۴۷ شهرک صنفی داریم که ۲۰ هزار واحد دارد که باید ساماندهی شود، چون مصوبه دولت است.

وی ادامه داد: به همین منظور با کمک وزارت صمت و شهرک‌های صنعتی موضوع ساماندهی این واحد‌ها را انجام می‌دهیم تا این شهرک‌ها به شهرک‌های خصوصی صنعتی تبدیل شود. اگر در چارچوب قانون باشد می‌توان نوسازی در صنعت در استان تهران داشته باشیم. سیاست ما در بحث توسعه اقتصادی تهران بحث بهره‌وری است که در برنامه هفتم توسعه هم آمده است.

پیشنهاد مطالعه:  پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند | مجله همه هیچ

استاندار تهران گفت: بخشی از مشکلات در حوزه صنعتی این است که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمی‌شود. باید تکمیل زیرساخت‌ها انجام شود و به این موضوع کمک شود. در بحث تامین آب راهکار‌هایی وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم. یکی از اولویت‌های ما حوزه اقتصادی است و ما در استان‌های دیگر یکشنبه‌های حمایت از تولید را داشتیم که با بازدید‌های میدانی، موضوعات و مشکلات بررسی شده و تصمیم لازم برای واحد‌های تولیدی گرفته می‌شد همچنین مجمع پیگیری مصوبات نیز داشتیم، بنابراین تلاش می‌شود این رویه را در تهران انجام دهیم و یک روز را به طور کامل به این موضوع اختصاص دهیم تا مشکلات و موانع در روند تولید رفع شود.

استاندار تهران درباره طرح‌های عمرانی در این استان نیز گفت: یک هزار و ۴۵۰ طرح عمرانی نیمه‌کاره در تهران داریم که برخی از این طرح‌ها چندین سال طول عمر دارند، با توجه به اینکه یکی از اولویت‌های دولت تمرکز بر پروژه‌های نیمه‌تمام است بنابراین روی چند حوزه نیاز است که تمرکز داشته باشیم. حوزه بهداشت و درمان که ۱۶ بیمارستان و مرکز درمانی با پیشرفت ۷۰ درصدی دارد اگر هفت همت آن تامین شود، پنج هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی تهران اضافه خواهد کرد همچنین ۱۰ تا ۱۵ پروژه بیمارستانی دیگر نیز نیاز با اعتبار دارد که با تزریق اعتبارات می‌توان آنها را به اتمام رساند.

باید برای جبران کمبود کلاس درس منابع اعتباری جذب کنیم

معتمدیان درباره نهضت مدرسه‌سازی نیز گفت: با مشارکت مردم، خیران مدرسه‌ساز و ظرفیت‌های قانونی باید برای تامین اعتبار موردنیاز در راستای مدرسه‌سازی اقدام کرد. امروز ۱۳ هزار کلاس درس برای تهران نیاز داریم که با اعتبارات استانی نمی‌توان این کمبود‌ها را جبران کرد باید جذب منابع ملی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۸۰ درجه بودجه سنواتی در اختیار وزارتخانه‌ها است و در قانون بودجه ۱۴۰۳ بودجه اوراق مشارکت اسلامی داریم، بخشی از منابع مالی را از این طریق می‌توان تامین کرد. امیدواریم بتوانیم شتاب مدرسه‌سازی در تهران را داشته باشیم. رویکرد ما این است که از ظرفیت دولت، بخش خصوصی، خیران، مشارکت‌های مردم و مجمع نمایندگان استان تهران استفاده کنیم. 

سرمایه نیروی انسانی با هر خط‌مشی استفاده می‌کنیم

استاندار تهران درباره تغییر فرمانداران و مدیران نیز گفت: با توجه به برنامه کلانی که دولت چهاردهم با عنوان وفاق ملی دارد بعد از ۴۵ سال نیاز است سرمایه نیروی انسانی با هر خط‌مشی استفاده کنیم. البته نیرو‌های متخصص و متعهد ملاک است و معتقدیم باید از افراد کارآمد استفاده کرد. ملاک ما داشتن تجربه، شایسته‌سالاری و کارآمدی است و ارزیابی از مدیران کارآمد فعلی انجام می‌دهیم و در صورتی که همسو با سیاست‌های دولت باشند از آنها در حوزه مدیریت بهره خواهیم برد.

وی درباره بافت فرسوده نیز گفت: تهران رتبه اول فرسودگی در کشور را دارد، زیرا اکنون ۱۴ هزار هکتار مساحت بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی دارد که به همین دلیل در سایت‌های بازآفرینی با شهرداری‌ها تلاش خواهیم کرد، زیرا برنامه ما توسعه متوازن تهران است.



Source link

سهام:

خرید دانه کینواجرثقیل سقفیخرید جرثقیل سقفیلوله سرامیکیبهترین نرم افزار سامانه مودیانبلبرینگ سرامیکیجرثقیل سقفی کارگاهیخرید جو دوسر پرک * لوله سرامیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *