رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره احتمال توقیف ساختمان وزارت نفت در انگلیس بهدلیل شکایت شرکت کرسنت گفت: مشکلاتی از قبل برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده و در قرارداد کرسنت معلوم نیست به چه صورت از کشور دفاع شده البته در بحث قرارداد گازی با ترکمنستان هم مواردی بوده که هنوز کشور ترکمنستان به مرحله دوم شکایت خود وارد نشده است.
وی اظهار کرد: وقتی یک قرارداد بینالمللی میبندیم در صورت شکایت طرفین آن را برای بررسی مفاد قرارداد به دادگاه لاهه میفرستند لذا اگر ساختمان نفت در انگلیس به نفع شرکت کرسنت مصادره شود به کشورمان ضرر میرسد.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس بیان کرد: مشکلی که با ترکمنستان داریم برای دولت قبل است البته مرحوم رستم قاسمی در بحث قرارداد گازی با ترکمنستان خوب عمل کرد، اما شاهد هستیم که یکسری مسائلی پیش آمده چرا که موقع بستن قرارداد به مفاد آن توجه نمیکنند سپس میگویند ترکیب گازی که دولت ترکمنستان به ما میدهد گاز استاندارد نبوده است لذا از ایران شکایت و کشورمان را محکوم کردهاند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح گرد: با تعاملات و دیپلماسی میتوان این مسائل را حل کرد البته دیپلماسی خارجی باید تقویت شود و باید حواسمان به همسایگانمان و تبادلاتی که با دنیا داریم جمع باشد تا مشکلی برای کشور پیش نیاید.
سنگدوینی گفت: اگر ایران در شکایت کرسنت و ترکمنستانیها محکوم شود یا باید غرامت بدهد یا از داراییهایی که دارد باید آنها را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه مسئولان بهدنبال این هستند که با تعامل مشکل با ترکمنستان حل شود، افزود: حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب واردات گاز از شمال داشتیم و از آنطرف هم صادرات گاز به کشورهای ترکیه و عراق داشتیم و حالت ترانزیت گازی ایجاد کرده بودیم، اما ترکمنستان دیگر گازی به ما نمیدهد و روزانه بین پنج تا ۱۰ میلیون مترمکعب گاز به ما میدهد که آن هم سوآپ گازی با جمهوری آذربایجان است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: تا آنجا که اطلاع دارم ایران را در قضیه کرسنت محکوم کردند و باید غرامت بدهیم لذا باید دولتمردان بنشینند براساس دیپلماسی این مشکل را حل کنند، اما طرف مقابل هم کوتاه نمیآید، چون حمایت آمریکا و اروپاییها را دارد.