۱۱:۵۳ – ۲۶ مهر ۱۴۰۳
موزه شهابسنگ برج آزادی امروز پنجشنبه ۲۶ مهر میزبان رونمایی از بزرگترین شهابسنگ آهنی در ایران بود.
وزن این شهابسنگ ۱۰۰ کیلوگرم است و در موزه شهابسنگ برج آزادی نگهداری میشود؛ موزهای که از ۸ سال قبل افتتاح شده و در آن ۱۲۰۰ قطعه شهاب سنگ نگهداری میشود.
شهابسنگها در انواع “آهنی”، “سنگی آهنی” و “سنگی” هستند و این شهاب سنگ از نوع آهنی است.
شهابسنگهای” آهنی” در هسته سیارکهای دگرگون شده، تشکیل شدهاند. به سیارکهایی که ذوب شده باشند و حالت اولیه آنها عوض شده باشد سیارک های دگرگون شده میگویند.
زمانی که این سیارکها ذوب میشوند آهن و نیکل آنها به مرکز سیارک تهنشین میشود و زمین هم یک سیاره است وهسته آن از آهن و نیکل است. حال اگر روزی زمین با یک سیاره دیگر برخورد کند متلاشی شده و تمام تکهها از هسته و پوسته آن به درون فضا پرتاب میشود.
شهابسنگهای “سنگی- آهنی” نیز به ٢ گروه تقسیمبندی میشوند. گروه اول پالاسایت ها و گروه دوم مزوسایدرایت ها هستند که معروفترین و تاریخی ترین شهاب سنگ ایران از این نوع است.
شهابسنگهای “سنگی” نیز به دو نوع کندرایتها و آکوندرایتها تقسیم بندی میشوند. شهاب سنگهای کندرایت به شهابسنگهایی گفته میشود که درون آنها از دانههای ریز تشکیل شده است که به آنها کندرول گفته میشود به همین دلیل نام آنها را کندرایت گذاشتهاند. انداره این دانههای ریز گاه از نیم میلیمتر تا چند سانتیمتر هستند.
شهاب سنگهای آکندرایت هم طبق ترکیبات و عناصر درونی به چندین گروه خاص طبقهبندی میشوند که شامل اکندرایتهای ماه و آکندرایتهای مریخ میشود.