۱۴:۰۳ – ۲۴ شهريور ۱۴۰۳
محمدحسین کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: طی روزهای اخیر برداشت پنبه در استان گلستان شروع شده است، اما سطح زیرکشت نسبت به سال قبل در این استان کاهش یافته است.
به گفته او، با توجه به قطعی برق چاه های کشاورزی، برخی کشاورزان به موقع نتوانستند آبیاری کنند، از این رو محصول حداکثری نخواهند داشت. به عنوان مثال در استان گلستان برداشت وش از ۲۰ تا ۲۲ هزارتن فراتر نمی رود.
نرخ تضمینی هرکیلو وش پنبه ۳۵ هزارتومان است
کاویانی نرخ تضمینی هرکیلو وش در استان گلستان را ۳۵هزا تومان اعلام کرد و افزود: اکنون کارخانجات ۴۲ هزار تومان بصورت قطعی و ۴۰ تومان علی الحساب خریداری می کنند، همچنین تخم پنبه را ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان برای دامداری ها می فروشند.
مدیرعامل صندوق پنبه ادامه داد: قیمت تمام شده هرکیلو پنبه ۹۸ هزارتومان برای تولیدکنندگان تمام می شود، از این رو انتظار دارند با احتساب حداقل ۴ درصد سود ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزارتومان پنبه محلوج را بفروشند.
به گفته او، برداشت وش پنبه در کشورهای همجوار از جمله تاجیکستان همزمان با کشور ما شروع شده است، اما از آنجا که نمی دانیم دولت برای واردات پنبه چه برنامه ای دارند، نگرانی هایی نسبت به آینده تولید داریم.
کاویانی با بیان اینکه برداشت پنبه مهرماه در استان های خراسان و مغان برداشت شروع می شود، افزود: اگر صنعت بالاتر از ۱۰۰ هزارتومان پنبه نخرد، برای کارخانجات صرفه اقتصادی ندارد. از این رو سازمان تعاون روستایی باید به امر خرید تضمینی ورود کند که در نهایت کاهش سطح زیرکشت پنبه خواهیم داشت.
مدیرعامل صندوق پنبه با تاکید بر حمایت از تولید پنبه افزود: وقتی دولت اعلام می کند پنبه زراعت استراتژیک است، از این رو حمایت ویژه ای در برابر افت قیمت جهانی پنبه داشته باشد تا تولید صرفه اقتصادی باشد.
سطح زیرکشت پنبه کشور ۹۰ هزارهکتار است
کاویانی سطح زیر کشت پنبه را ۹۰ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال ۶۵ تا ۷۰ هزارتن پنبه محلوج تولید شود.
مدیرعامل صندوق پنبه حداقل نیاز پنبه صنعت نساجی را ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: بنابر آمار سال گذشته ۱۰۸ هزارتن پنبه وارد شد که امسال پیش یینی می شود با احتساب میزان تولید داخل این رقم وارد شود.
او با بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین می شود، افزود: بنابر آمار صنعت نساجی ماهانه ۱۲ تا ۱۵ هزارتن پنبه نیاز دارد که در سنوات گذشته بخش اعظم نیاز از طریق واردات تامین می شود.
مدیرعامل صندوق پنبه درباره آخرین وضعیت پنبه گفت: بنابر آمار سال گذشته ۱۰۸ هزارتن پنبه وارد شد که در صورت واردات ۵۰ هزارتن پنبه در ۶ ماهه نخست سال، ۵۰ هزارتن دیگر تا پایان سال باید وارد شود چراکه موجودی پنبه کارخانجات از ۴ تا ۵ هزارتن بیشتر نیست.
خبرنگار: آزاده محبی