در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
حسین سلطانمحمدی کارشناس و منتقد سینما و تلویزیون درباره مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵» گفت: توانایی سازندگان مجموعه «نون خ» در سری پنجم، برای دیدن ایران و ایرانی، با نگاه طبیعی و مثبت به سیستان و بلوچستان و مشخصاً چابهار، فراتر از داستانسرایی، ما را به افتخار کردن و بالیدن به سرزمینمان، سوق داده است.
وی عنوان کرد: این مجموعه داستانی که چندین سال است ما را با خود همراه کرده، ویژگی دیدن از نوعی دیگر یا به قولی با چشمهای شسته، را به ما نشان داد. میدانیم که در دنیای امروز، نقل سخن و واژه برای توصیف جغرافیا یا مردم، پیشگام تحلیل و استنباط مردم شده است و بهسختی برداشت متفاوتی نسبت به آنچه در زبانهای جاری است، بیان شده و مقبول میافتد.
این منتقد ادامه داد: اما این مجموعه، بعد از نگاه به طبیعت کردستان و به همراه آن، صفا و زلالی مردمان ساکن در آن دیار، که توانست نگاهمان را به آن منطقه از برداشت سیاسی به برداشت طبیعی و انسانی، بچرخاند، در سری پنجم به منطقهای رفت که سالها با انتساباتی به مواد مخدر و همچنین اشرار، اشتهار داشت. اما سفرنگاران این مجموعه، روی دیگری از این منطقه و ساکنان آن را به ما نشان دادند.
وی افزود: شاید خردهروایتهایی که دیدهایم، ما را از وحدت روایی مورد انتظار، دور نگه داشته باشد اما در فحوای این روایت سفرنامهای، ما به سرزمینی بسیار زیبا، که در عین نداشتن مثلا درمانگاه منظم و پزشک مقیم، به اسکی روی آب و موج سواری و قایق سواری در سواحل آرام آن مشغول هستند و همچنین طبیعت بکر و دست نخورده و قابل بازدید به عنوان مقصد گردشگری و مانند این رسیدهایم.
این کارشناس رسانه توضیح داد: حتی در مقاصد بین راهی مانند کرمان یا در استان مرکزی و اراک و مانند آن، چنین نگاه انسانی به روابط افراد دیده شده است. مجموعه «نون خ» را باید یکی از موفقترین اقدامات تلویزیونی سالهای اخیر دانست که با نگاه متحد به اقوام و سرزمین ایران، ساخته شده و درونش همانند خیلی از مجموعههای طنز، اشاراتی صریح به موضوعات ساده تا پیچیده سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و … مطرح نزد مردم دارد؛ از ماشین مقوایی پلیس در جادهها و برنج نخوردن وحید شمسایی گرفته تا طعنه به پخش چندین و چندباره مجموعه مختارنامه.
وی افزود: البته در متن خود همان واقعیت انسانی را نهفته داشته، قاچاق پرندگان یا به رخ کشیدن صنایع دستی هر منطقه و به سرقت بردن میراث فرهنگی توسط دیگران با نام طنز کشور ایندولند، روزشمار قابل تغییر و افزایش برای اجرای پروژههای عمرانی، توسعه اینترنت در کشور که در همه جا حتی در بیابان برای استفاده در دسترس قرار دارد و البته در مواردی هم نیست همانند آزمون آنلاین در دانشگاه، امنیت و حضور فعال نیروهای نظامی و انتظامی برای مقابله با فساد و حمایت از مردم، بخشهایی از خرده اشاراتی است که از این مجموعه دیده شده است و به اینها باید ورود به ماجرای کودکان سرطانی را هم افزود.
سلطانمحمدی خاطر نشان کرد: این مجموعه با یک اتفاق جالب، که ازدواج شیرین با سلمان بود، بینندگان را غافلگیر کرد و در ادامه با طعنه به مجمع عقلا یا انجمن جوانان منزوی روستا، طعنههای سیاسی صریحی را با خود همراه کرده بود. تا اینجا که به بخشهای انتهایی آن نزدیک شده ایم، ما را کنجکاو و همراه خود کشانده است و ما توانستیم نکات بسیار جالبی را در آن کشف کنیم. حفظ سلامت در تولید مجموعه و تداوم آن، علاوه بر دست اندرکاران سیمافیلم و تلویزیون، برعهده سازندگان و عوامل آن نیز است تا این ارتباط زیبا و این نگاه سلامت را سالها تداوم بخشند.