۱۱:۴۷ – ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
سرهنگ داود معظمی گودرزی درباره اینکه «کلاهبرداری مثلثی» چیست؟ گفت: در این نوع کلاهبرداری، مجرم با بازنشر آگهی فروش فرد دیگری (فروشنده واقعی) برای خود مشتری پیدا میکند.
وی افزود: زمانی که مشتری قصد واریز وجه را دارد، مجرم که همزمان با فروشنده واقعی به عنوان خریدار ارتباط برقرار و اطلاعات او را دریافت کرده است، شماره کارت صاحب اصلی آگهی را به او میدهد.
رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: بعد از واریز وجه، مشتری که تصور میکند مجرم یک فروشنده واقعی است، فیش واریزی را برای او ارسال میکند، اما هر چه منتظر میشود، خبری از ارسال جنس خریداری شده نمیشود.
گودرزی در ادامه گفت: در واقع مجرم با دریافت فیش واریزی مشتری، آن را برای فروشنده واقعی میفرستد و خود را خریدار معرفی میکند، فروشنده نیز که از همه این اتفاقات بی خبر است، جنس را برای مجرمی که خود را خریدار معرفی کرده است، ارسال میکند.
وی افزود: کلاهبرداریهای مثلثی، شیوهای از سرقتهای اینترنتی در سایتهای آگهی خرید و فروش هستند که در آن شیادان سایبری با کپی کردن آگهی فروش یک شخص دیگر اقدام به کلاهبرداری از خریداران میکنند. به عبارت دیگر در کلاهبرداری مثلثی شخص مجرم با پول فرد دیگری کالاهای خود را خریداری میکند.
رئیس پلیس فتا پایتخت توصیه کرد: برای پیشگیری از این گونه کلاهبرداریها، حتماً نسبت به احراز هویت فروشنده و خریدار اقدام کنید و معاملات خود را به صورت حضوری انجام دهید همچنین از واریز بیعانه خودداری کنید البته حتما باید مشخصات واریز کننده مبلغ و خریدار را با هم تطبیق دهید.