هشتمین جشنواره «رسانه و طنز» با عنوان طنز پهلو به یاد کیومرث صابری فومنی (گل آقا) در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن در حال برگزاری است.
عباس حسیننژاد، دبیر هشتمین جشنواره طنز پهلو با اعلام این خبر که سال گذشته تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ۴۶۲ اثر بود، گفت: امسال تعداد آثار ارسالی ۱۱۲۹ اثر در پنج بخش داستان کوتاه طنز، کارتون و کاریکاتور، شعر طنز، طنز چند رسانهای و نثر طنز بود. در بین استانها تهران بیشترین آثار ارسالی را داشت و استان گیلان در رتبه ششم قرار دارد. در بین رسانههای رسمی ۱۲۱ رسانه شرکت کردند، که به ترتیب روزنامه ایران، روزنامه اقتصاد آینده، روزنامه شهرآرا، روزنامه وطن امروز، روزنامه ندای هرمزگان، سالنامه صد و نه دی بیشترین آثار را ارسال کردند.
حسیننژاد با بیان اینکه از بین رسانههای رسمی (رسانههای ثبت شده) ۴۴۸ اثر و از بین رسانههای شخصی ۶۸۱ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: طبق تفاهمنامه انجام شده، آموزش طنز به لیست کارگاههای آموزشی به رسانهها اضافه شد.
طنز اخمهای جامعه را باز میکند
در ادامه پیام ویدئویی از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پخش شد و اسماعیلی صابری فومنی را یک فردِ رسانهای مولف دانست. به قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طنز بیان واقعیتهای تلخ جامعه برای گوشزد کردن مشکلات جامعه است. «خنده تلخ من از گریه غمانگیز است». طنز میخواهد با نشان دادن لبخند آسیبی را نشان دهد. طنز در عین تذکر به آسیبها، اخمهای جامعه را باز میکند.
اسماعیلی ادامه داد: مرحوم صابری فومنی یک روزنامهنگار و فردِ رسانهای مولف بود. فرق فرد مولف با غیر مولف در این است که فرد مولف فصل جدیدی را در فعالیتهای خود آغاز میکند. کیومرث صابری فومنی با ایمان و با رعایت مرزهای اخلاقی طنز را در حوزههای سیاسی و اجتماعی وارد جریان رسانهای کشور کرد. به یاد دارم در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ هر کجا میرفتیم، صحبت از طنزهای گل آقا بود. طنز را میتوان به قبل و بعد از فعالیت کیومرث صابری فومنی تقسیم کرد.
از وضعیت طنزنویسی راضی نیستم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد که هنوز طنز در کشور تقویت نشده و به جایگاهی که صابری فومنی آن را رساند، فاصله دارد. هنوز از فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت رسانهای و تبلیغات راضی نیستم و طنزنویسی صرفاً به برگزاری جشنواره محدود نشود.
در حال تکمیل …