۰۷:۲۶ – ۱۲ آبان ۱۴۰۳
آرش نجفی وکیل بین المللی ورزشی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه جرایم میلیاردی صادر شده از سوی کمیته انضباطی را چطور ارزیابی میکند، اظهار کرد: من متن رای درویش را ندیدم که ببینم براساس چه مبنایی جریمه ۴ میلیاردی برای مدیرعامل باشگاه پرسپولیس صادر کردند. به هر حال باید تناسبی وجود داشته باشد. اصطلاحا جریمه مالی یک حداقل و حداکثری دارد و این طور نیست دست کمیته اخلاق و کمیته انضباطی باز باشد که به راحتی و بدون اینکه انصاف را در نظر بگیرند ۴ میلیارد درویش را جریمه کنند.
او افزود: باید دید مبنا و استدلال کمیتههای اخلاق و انضباطی درباره صدور جریمه ۴ میلیاردی برای درویش چه بوده است؟ البته من رای را ندیدم.
نجفی درباره اینکه قرار بود که جرایم میلیاردی صرف فوتبال مناطق محروم شود، گفت: به هر حال هیئت رئیسه باید در خصوص مصوبات تصمیم گیری کند و آن مصوبات را کمیته اجرایی باید اجرا کند که طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال زیر نظر ریاست فدراسیون فوتبال است؛ بنابراین نظارت نمیتواند به شکل استصوابی باشد، اما در ایران استقلال ورزش از دولت زیر سوال است. گرچه فیفا شدیدا دخالت دولت بر فوتبال را ممنوع کرده است و به هیچ عنوان نباید دخالتی صورت بگیرد.
او افزود: قطعا وزارت ورزش و جوانان باید در مورد این قضیه ورود کند. عرف فدراسیونهای ورزشی این است که نظارت به صورت دور انجام شود. به هر حال باید دید که هیئت اجرایی و رئیس فدراسیون فوتبال این مبالغ جریمهها را در راستای آن مصوبات دارند هزینه میکنند یا نه! قبلا سازمان بازرسی کل کشور خاطرم هست که یک دورهای به مسائل مالی فدراسیون فوتبال ورود کرده بود، اما داستا نهایی که در مجلس پیش آمد و بحثهایی که تاج مطرح کرد نظارتها کمتر شد. اصول این است که نظارت استصوابی وجود دارد و یا اینکه این سازوکار در خود اساسنامه فدراسیون فوتبال پیش بینی شده باشد و یا اینکه اگر چنین چیزی نباشد نهادهای بالا دستی باید در مورد این موضوع نظارت داشته باشند که آیا جرایم مالی براساس مصوبه دارد هزینه میشوند یا نه! باید نظارتی بر روی مسائل مالی فدراسیون فوتبال وجود داشته باشد.
وکیل بین المللی ورزشی تصریح کرد: اگر یادتان باشد در مورد پرونده ویلموتس هم شائبههایی وجود داشت، اما هیچ وقت تعیین تکلیف قطعی نشد و اینکه چه نظارتی در خصوص امور مالی و شرایط هزینه کرد فدراسیون فوتبال وجود دارد. آیا این صرفا با رئیس فدراسیون فوتبال است؟ با فرض اینکه اگر تخلفی صورت بگیرد آیا نهادهای بالا دستی ورود میکنند یا نه! حس میکنم که دیگر آن نظارتها در فدراسیون فوتبال نیست. سازوکارهای اجرایی و نظارتی در فدراسیون فوتبال چه چیزی هستند این خودش جای سوال دارد؟ اینکه به چه ترتیب جرایم مالی هزینه میشود این قاعده وجود دارد که اعتماد به رئیس فدراسیون فوتبال هست. به طور معمول نهادهای بالا دستی و یا سازمان بازرسی کل کشور هستند که به قسمتهای مالی فدراسیون فوتبال ورود میکنند. نظارت دولت در ورزش نباید بر قسمتهای اجرایی و اداری باشد، اما قسمتهایی که مربوط به تخلفات مالی است، نهادهای نظارتی میتوانند ورود کنند.
خبرنگار: مریم طایفه