میلیون‌ها نفر در آمریکای شمالی شاهد خورشیدگرفتگی کامل ۲۰ فروردین بودند. البته کسانی که در خارج از مسیر گرفتگی کامل حضور داشتند، یا ساکنان قاره‌های دیگر، چنین فرصتی نداشتند. این افراد باید برای خورشیدگرفتگی کامل بعدی صبر کنند و برخی از آنها می‌توانند در سال ۱۴۰۵ یا ۲۰۲۶ شاهد این پدیده باشند.

ساکنان آمریکا، که در سال ۲۰۱۷ نیز شاهد یک خورشیدگرفتگی کامل بودند، حالا باید تا دهه ۲۰۴۰ صبر کنند تا یک بار دیگر ماه تمام خورشید را بپوشاند. اما ساکنان بخش‌های شمالی روسیه، بخش‌هایی از گرینلند و ایسلند، و حتی مناطقی در پرتغال و اسپانیا، می‌توانند در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ (۱۲ آگوست ۲۰۲۶) شاهد یک خورشیدگرفتگی کامل باشند.

بعد از آن، نوبت به ساکنان شمال آفریقا و بخش‌هایی از شبه‌جزیره عربستان می‌رسد. تقریباً یک سال بعد، در روز ۱۱ مرداد ۱۴۰۶ (۲ آگوست ۲۰۲۷)، ساکنان جنوب اسپانیا، بخش‌های شمالی و شمال شرقی آفریقا و قسمت‌هایی از یمن و جنوب عربستان، شاهد یک خورشیدگرفتگی کامل خواهند بود.

پیشنهاد مطالعه:  هلال ماه شوال شامگاه سه‌شنبه ۲۱ فروردین قابل رویت است/ همزمانی عید فطر در کشور‌های اسلامی | مجله همه هیچ

شاید جالب‌ترین نکته درباره این خورشیدگرفتگی، عبور آن از بالای اهرام ثلاثه مصر باشد. بسیاری از ساکنان اروپا و خاورمیانه، ازجمله ایران، می‌توانند خورشیدگرفتگی ۱۱ مرداد ۱۴۰۶ را به‌صورت جزئی تماشا کنند.

البته نزدیک‌ترین خورشیدگرفتگی بعدی، کمتر از شش ماه دیگر در بخش‌های جنوبی شیلی و آرژانتین رخ خواهد داد. اما خورشیدگرفتگی ۱۱ مهر ۱۴۰۳ (۲ اکتبر ۲۰۲۴) از نوع حلقه‌ای خواهد بود. در خورشیدگرفتگی حلقه‌ای ماه به‌طور کامل از جاوی خورشید عبور می‌کند، اما نمی‌تواند تمام آن را بپوشاند.

خورشیدگرفتگی کامل بعدی ایران چه زمانی خواهد بود؟

آخرین خورشیدگرفتگی کامل ایران در ۲۰ مرداد ۱۳۷۸ (۱۱ آگوست ۱۹۹۹) رخ داد. این آخرین خورشیدگرفتگی قرن بیستم بود. پس از آن خورشیدگرفتگی‌های جزئی زیادی در ایران داشتیم. اما نزدیک‌ترین خورشیدگرفتگی کامل بعدی ایران در تاریخ ۳۰ اسفند ۱۴۱۲ (۲۰ مارس ۲۰۳۴) خواهد بود.

همان‌طور که مشخص است، سال ۱۴۱۲ یک سال کبیسه است و در آخرین روز آن، شهر‌هایی از جنوب‌غرب تا میانه شرق ایران در مسیر گرفتگی کامل قرار دارند. درواقع، ۱۶۰ کیلومتر از مسیر گرفتگی کامل در ایران قرار دارد. در باقی نواحی ایران، این خورشیدگرفتگی به‌صورت جزئی قابل مشاهده است. جالب آن که لحظه تحویل سال، یکی-دو ساعت بعد از این خورشیدگرفتگی خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه:  رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی | مجله همه هیچ

البته همان‌طور که گفته شد، خورشیدگرفتگی ۱۱ مرداد ۱۴۰۶ را نیز می‌توان به‌صورت جزئی در ایران دید. سه خورشیدگرفتگی دیگر نیز تا قبل از ۳۰ اسفند ۱۴۱۲ در ایران به‌صورت جزئی قابل‌مشاهده هستند: خورشیدگرفتگی‌های ۱۱ خرداد ۱۴۰۹ (۱ ژوئن ۲۰۳۰)، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۱۰ (۲۱ می ۲۰۳۱) و ۱۳ آبان ۱۴۱۱ (۳ نوامبر ۲۰۳۲).

منبع: دیجیاتو



Source link

سهام:

خرید دانه کینواجرثقیل سقفیخرید جرثقیل سقفیلوله سرامیکیبهترین نرم افزار سامانه مودیانبلبرینگ سرامیکیجرثقیل سقفی کارگاهیخرید جو دوسر پرک * لوله سرامیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *