مهدی صادقی در پنجمین نشست شهر آرمانی با موضوع بررسی عملکرد ۳ ساله دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که با حضور معاونین امور اجتماعی و فرهنگی در تالار ایوان شمس برگزار شد افزود: در دوره گذشته به اتاف توجه نشد و حتی از نظر مالی و بودجه شاهد افت ۵۰ درصدی اعتبارات در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن بوده‌ایم.

وی اضافه کرد: در دوره کنونی با حمایت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و شهردار تهران طرح‌های جدی را در اتاف دنبال کردیم و این مجموعه فعالیت خود را در سه حوزه اتاف، سند تحول اجتماعی و فرهنگی و شبکه اجتماعی دنبال کرد. 

صادقی افزود: موضوع شبکه اجتماعی آغاز راهی بود که شهرداری تهران تاکنون به آن ورود نداشت و سال آینده با توجه به تغییر الگو‌ها و سبک زندگی ورود جدی تری به این حوزه خواهیم داشت. 

وی افزود: امیدواریم با رویکرد‌هایی که در مدیریت شهری در دوره کنونی دنبال می‌شود اتفاقات جهشی در حوزه مطالعات اجتماعی را شاهد باشیم چرا که طرح‌ها و پروژه‌های جدی در دستور کار داریم که این مهم با تلاش مدیران در مناطق محقق خواهد شد. 

وی ادامه داد: اکنون پروژه‌های جدی شهری را در حوزه ارزیابی اتاف انجام داده‌ایم و این مهم با بودجه‌ای حداقلی محقق و با اجرای آن بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی در هزینه‌های شهرداری به وقوع پیوسته است.

مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری گفت: هیچ مجموعه‌ای در شهرداری تهران چنین کارکردی ندارد و تلاش کرده‌ایم با اقدامات خود اصلاح در برخی پروژه‌ها را رقم بزنیم.

نگاه دینی در اتاف پژوهان تقویت شود

کاظمی مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: در ادبیات دینی تاکید بر ذکر مورد توجه قرار گرفته است و از این رو نوع نگاه شهرداری در دوره کنونی به مسله اتاف و مرکز مطالعات در حوزه ساختاری آن از نظر فقهی دارای اهمیت و تاکید بسیاری است. 

وی افزود:اگر هر آنچه که در شهر برای تسهیل زندگی شهروندان انجام میشود با نگاه ملی و هویت ملی همراه باشد موفق است و اگر این نباشد حتما اشکالی در برنامه خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه:  زنگ خطر برای آینده زیست‌محیطی تالاب‌های کشور به صدا درآمد | مجله همه هیچ

کاظمی افزود: در دوره کنونی مدیریت شهری، موضوع اتاف را یک موضوع شرعی می‌دانیم. اتاف پژوهانی که در حوزه شهری در حال فعالیت هستند باید با نگاه دینی به این حوزه توجه کنند. 

مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تاریخ تهران عمدتا دارای ابعاد مذهبی است و به این دلیل باید نگاه اتاف پژوهان دینی باشد و این جنبه آنان تقویت شوند. ضرورت دارد محققان و اتاف پژوهان دینی در این فعالیت به همکاری دعوت شوند تا ارزش‌های دینی در اتاف پررنگ‌تر شود. 

چبت ساز تهران شناس و پژوهشگر ارزیابی شهری نیز در این نشست گفت: باستان شناسی در سال ۱۳۴۸ در قیطریه منجر به شناسایی ۳۵۰ گور و کشف بزرگ آثار باستانی و ارتقای تاریخ تهران به ۳ هزار ساروژه‌هایی که در کشور اجرا می‌شود ضرر مادی، سیاسی و از همه بدتر ضرر اجتماعی دارد که این موضوع منجر به بروز چالش‌های جدی برای کشور شده است. 

این پژوهشگر با بیان اینکه در دوره کنونی مدیریت شهری به موضوع اتاف توجه جدی شده است، خاطرنشان کرد: هیچ معاونتی در مدیریت شهری به اندازه معاونت اجتماعی و فرهنگی دارای ثروت متخصص در حوزه اتاف نیست و این معاونت باید از منابع انسانی و پژوهشگرانی که در سال‌های گذشته مورد بی مهری قرار گرفته‌اند استفاده کند. 

مهاجری با بیان اینکه مدیریت شهری تهران اتاف را توسعه و به یکی از قطب‌های اتاف تبدیل شده است، بیان داشت: برای غلبه بر مدیریت چند پاره و تکه تکه مدیریت شهری تنها راه اجرای پروژه‌های اتاف است چرا که با مدیریت چند پارچه نمی‌شود پایتخت را اداره کرد. برای جلوگیری از ضرر‌ها باید ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی در همه پروژه‌ها اجرا شود تا پیامد‌های منفی حداقلی در شهر داشته باشیم. 

این پژوهشگر با تاکید بر اینکه مدیران اجتماعی مناطق باید حمایت شوند تا ارزیابی تاثیرات فرهنگی و اجتماعی را بررسی کنند، خاطرنشان کرد: معاونین اجتماعی منطقه و مدیران اجتماعی نواحی و محله باید تقویت شوند چرا که اکنون بستر‌ها شکل گرفته است و باید در این مسیر تلاش جدی شود. 

پیشنهاد مطالعه:  پیشرفت ۹۲ درصدی پروژه احیای بلدیه | مجله همه هیچ

وی با انتقاد از رویکرد دوره گذشته مدیریت شهری به موضوع اتاف گفت: اگر می‌خواهیم کودکان و سالمندان در شهر عزت داشته باشند و بی صدایلن در شهر صاحب صدا شده و عدالت شهری محقق شود باید به اتاف و موضوعات آن توجه شود. 

مهاجری بر ضرورت ورود دانشگاه به عنوان منبع تولید اتاف تاکید کرد و گفت: اکنون شهرداری تهران در این مسیر پیشگام است و در حال صرف اعتبار و هزینه است. لازم است دانشگاه‌ها در کنار شهرداری قرار بگیرند و به این حوزه ورود جدی کنند. 

وی با قدردانی از معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت:آینده پایتخت در دست اتاف است و از این رو، اتاف در مدیریت شهری باید دبیرخانه قدرتمندی داشته باشد و جایگاه اداری آن ارتقا یابد. لازم است در مدیریت شهری به اتاف پژوهان توجه شده و با آنان مانند پیمانکاران شهرداری رفتار نشود. 

مهاجری ادامه داد: سازمان‌ها و مناطق باید دارای جایگاه بالایی پیدا کنند و این نیرو‌ها و کارکرد آنان را مورد سنجش قرار دهیم. پژوهش‌های اتاف مسئله محور است وثابت کرده‌ایم که تنها تضمین اقدام مداخله‌ای در تهران اتاف است. 

در این مراسم از پژوهشگران برتر مناطق ۲۲ گانه و فعالان و پیشکسوتان طرح اتاف قدردانی شد.

توجه به اتاف در اجرای طرح‌های شهری

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: نیازمند تفکر و مراجعه به گفتمانی داریم تا بتوانیم میان عمل مدیران و مبانی تعامل و ارتباط برقرار کنیم تا دستورالعمل‌ها و راهکار‌های درستی را در اداره امور انتخاب کنیم.

 علیرضا نادعلی در پنجمین نشست از سلسله نشست‌های شهر آرمانی که با محوریت بررسی عملکرد ۳ساله دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با حضور جمعی از پژوهشگران و اتاف پژوهان در تالار ایوان شمس برگزار شد، افزود: جنس معاونت امور اجتماعی و فرهنگی نرم افزاری است و از این رو، توجه به ارزیابی تاثیرات فرهنگی و اجتماعی اجرای پروژه‌های مدیریت شهری از اهمیت بالایی برخوردار است. 

وی با تاکید بر اینکه اتاف دارای ابعاد بسیار مهم و اثرگذار در جهت دهی به اجرای پروژه‌ها است، بر جلوگیری از تصنعی شدن موضوع اتاف در رویکرد‌های مدیریتی تاکید کرد و اظهار داشت: هر یک از واژه‌های اتاف بار معنایی بسیار مهمی دارد و نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد بلکه باید با معنابخشی و توجه به موضوعات اتاف آن را از حالت تصنعی خارج کرد. 

پیشنهاد مطالعه:  درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود | مجله همه هیچ

این عضو هئیت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه توجه به موضوع اتاف می‌تواند تاثیرات شگرفی را در حوزه مدیریت شهری به ارمغان بیاورد، ادامه داد: در ادوار مختلف مدیریت شهری، پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی موجود است، اما اینکه این پیوست‌ها تا چه اندازه اجرایی شده است مورد بررسی قرار نگرفته است. با توجه به چنین سابقه‌ای باید اتاف از حالت ویترینی و تصنعی خارج شود و جنبه اجرایی به خود بگیرد. 

نادعلی افزود: اگر به دنبال ثبت پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی پروژه‌ها هستیم قبل از اجرا باید این موضوع را لحاظ کرد چرا که اگر پروژه‌ای بدون رعایت الزامات اتاف آغاز شود، پس از اجرای طرح‌ها امکان اصلاح و در نظر گرفتن اتاف بسیار سخت خواهد بود. 

وی به آسیب‌هایی که کم توجهی به اتاف در اجرای پروژه‌های مختلف در شهر ایجاد کرده است اشاره کرد و گفت: اگر پروژه‌ها را صرفا از بعد اقتصادی نگاه کنیم محصول آن ساخت مال‌هایی می‌شود که هزاران آسیب را حتی در حوزه اقتصادی به دنبال داشته است. اگر به اتاف در اجرای چنین پروژه‌هایی توجه می‌کردیم حتما مشکلات اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی با اجرای مال‌ها حداقلی می‌شد. 

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در پایان به موضوع فعالیت مرکز مطالعات اجتماعی و فرهنگی در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اشاره کرد و بیان داشت: نگاه فکری و فرهنگی حتی در کار فرهنگی و اجتماعی دچار مظلومیت جدی است. معاونت امور اجتماعی و فرهنگی حتما باید ارزیابی تاثیرات فرهنگی و اجتماعی را در اولویت امور خود قرار دهد. در مذاکره با رییس مرکز مطالعات شهرداری تهران استمرار فعالیت این مرکز در معاونت امور اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است.

منبع: روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران



Source link

سهام:

خرید دانه کینواجرثقیل سقفیخرید جرثقیل سقفیلوله سرامیکیبهترین نرم افزار سامانه مودیانبلبرینگ سرامیکیجرثقیل سقفی کارگاهیخرید جو دوسر پرک * لوله سرامیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *